A27: Day Erasmus

  • A27: Day Erasmus, disseminating the results of the project “Reach the Sky” and promoting projects Erasmus +

We participated at an International Symposium “Windows to the stars”, organised by the Pleiades Association from Iași with the short movie “Sun and Constellation in Romanian Tradition”. We had the chance to talk to audience and to share the benefits of working in an European frame in Erasmus+ programme. We also won the trophy with our movie.

Csaba B. and the trophy

More info: http://www.liceupecica.ro/premiul-si-trofeu-de-excelenta/Premiu și Trofeu de excelență”
Author Gheorghe Lazăr Category Noutăți Tags Concurs, Erasmus+

La Simpozionul Internațional „Ferestră către stele” organizat de Asociația „Pleiadis” în colaborare cu universități ieșene și instituții de învățământ europene și care s-a desfășurat la Iași, liceul pecican a fost prezent cu cu două lucrări care s-au dovedit a fi foarte bune.

La secțiunea „Astrocreativ” elevul Csaba B. a participat cu o lucrare intitulată „Stars and Constellation in Romanian Tradition” (Stele și constelații în tradiția românească). Filmul de prezentare al acestei lucrări a fost realizat în workshop-uri din proiectul european ce se derulează în această perioadă la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica din cadrul programului Erasmus+, acțiunea cheie 2, cu numele „Reach the Sky”. Profesorul care a coordonat realizarea lucrării și pregătirea elevului pentru Simpozion este Camelia K., coordonator al proiectului european „Reach the Sky”. Juriul de specialitate al Simpozionului International „Fereastră către stele” a apreciat că lucrarea elevului pecican este una foarte bună, drept pentru care i-au acordat Premiul și Trofeul de excelență al simpozionului.

La același simpozion, la secțiunea „Astroștiințe” a participat și doamna profesoară Camelia K. cu lucrarea “Misiunile NASA Sally Ride în școală”. Lucrarea a fost de asemenea foarte apreciată de juriul de specialitate din cadrul simpozionului și a primit Premiul al II-lea la secțiunea dedicată profesorilor.

Advertisements
Categories: A27